Nivel de bază

CURS NIVEL DE BAZĂ

La cursul de bază accentul cade pe experiența personală cu constelația fenomenologică și cu constelația PIV, precum pe cunoașterea și studierea mai aprofundată a nivelelor de conștiență, bazate pe modelul dezvoltat de dr. Wilfried Nelles.

Vei avea ocazia să experimentezi vigilența la nivel fizic, psihic și spiritual, acesta fiind baza muncii cu constelații. În timpul cursului de un an poți să examinezi și să urmărești propriile procese interioare, să simți și să observi posibilitățile și limitările personale atât din poziția clientului, cât și din poziția reprezentantului și a participantului. Este loc de-asemenea atât pentru întrebări personale, cât și pentru întrebări profesionale, astfel crescând în munca fenomenologică.

Pe lângă procesele de coacere ale experiențelor, poți învăța atât pe plan teoretic, cât și pe plan practic bazele psihologiei fenomenologice și ale muncii cu constelații. Ai ocazia să îți dai seama, dacă munca terapeutică / de consultanță îți poate oferi o perspectivă profesională.

Conținutul cursului de bază nu este un curriculum predeterminat, ci mai degrabă un organism viu, care pătrunde, aprofundează și face tangibil în practică subiectele enumerate mai jos sau care apar între timp pe parcursul formării.

Etapele de dezvoltare ale conștienței umane

 • Evoluția conștienței umane
 • Nivelul individual și colectiv al conștienței
 • Nivelul de conștiență al copilului și al adultului
 • Potențialul individual

Fenomenologie și terapie

 • Muncă terapeutică în aici și acum
 • Rolul liniștii în terapie
 • Vigilență și prezența (de spirit)
 • Adevărul ca clipă
 • Percepție prin simțuri, percepție și cunoaștere
 • Spiritualitate și terapie

Relații, relația de cuplu, dragoste

 • Dinamici în relațiile de cuplu și în relațiile de familie
 • Părinți și copii
 • Dragoste, sexualitate, relație
 • CLIP (Couple Life Integration Process – Procesul de Integrare a Vieții de Cuplu) teoria și practica
 • Relații la locul de muncă, profesionale și de altă natură

Constelații și PIV

 • Constelația familială clasică conform lui Hellinger, munca spirituală cu constelații și PIV
 • Constelații statice și în mișcare
 • Meșteșugul constelației și arta constelației
 • Posibilități și limite

STRUCTURA CURSULUI

În total constă din 16 de zile, 96 ore. De patru ori vor fi module de câte patru zile. Precondiția de înregistrare la cursul de formare principal, nivel avansat este participare la cele 4 module.

Structura modulului: 1 zi de începere – teorie, 1 zi de constelații – zi deschisă , 2 zile de constelații, discuții, unde există posibilitatea de a pune întrebări teoretice, personale și generale, și prin exerciții în grupuri mici de a discuta experiențele, de a reflecta asupra propriilor procese.

În cazul în care cineva începe să lucreze cu metoda înaintea începerii cursului principal, îl/o aștept la trei ședințe sau zile de supervizare înainte de începerea cursului principal. Aceasta are aceași preț ca și o ședință de constelații.

Pregătirea principală se desfășoară într-un cadru de doi ani într-un grup închis, și pe lângă cei care au terminat cursul de bază îi așteptăm și pe acei terapeuți, consilieri de dezvoltare personală și facilitatori de constelații familiale cu experiență care au participat la cel puțin două module din cursul de bază.

 

DATELE MODULELOR

25 – 28 octombrie, 2024 (Constelația familială și cea fenomenologică)
10 – 13 ianuarie, 2025 (Componentele constelației: client, facilitator)
4 – 7 aprilie, 2025 (Componentele constelației: reprezentanți ; Structura constelației: interviu, derularea constelației)
13 – 16 iunie, 2025 (Structura constelației: Întrebări, intervenții, propoziții)

Programul modulelor:

Vineri: 10.00 – 13.00, 15.00 – 18.00
Sâmbătă: 9.00 – 13.00, 15.00 – 18.00
Duminică: 10.00 – 13.00, 15.00 – 18.00
Luni: 10.00 – 15.00

Absolvenții cursului primesc un certificat de absolvire a cursului de bază recunoscut de la Nelles Institut din Germania.

PREȚUL ȘI REZERVAREA LOCULUI LA CURS

1150 € (plata se poate face și în RON la cursul valutar la zi).
Dacă plătești întreaga sumă la înscriere: 1050 €.
Plata se poate face în 3 rate:
550 € la înscriere
300 € la modulul I,
300 € la modulul III,

Plata se face la contul CENTRUL CASA EDO S.R.L.
Banca Transilvania
SWIFT BTRLRO22
RO07BTRLRONCRT0CG6828401

Dacă doriți să achitați în alte rate, să mă contactați în privat.

NUMĂRUL LOCURILOR ESTE LIMITAT. ÎNSCRIEREA SE FACE ÎN ORDINEA PLĂȚII TAXEI DE ÎNSCRIERE A CURSULUI.

Dacă ești interesat de seminariile și cursurile ținute de Wilfried Nelles și Malte Nelles, găsești informații despre date, locații și preț la:

www.nellesinstitut.de

LOCAȚIA CURSULUI

Casa EDO / Spiri2Art Center
Strada Gutinului, nr 11

Cluj Napoca

CUI I SE ADRESEAZĂ CURSUL?

Nu există o condiție prealabilă pentru participarea la cursul de bază. Cele experimentate, învățate la curs pot fi aplicate atât în viața de zi cu zi, cât și în viața profesională, indiferent de profesia sau poziția participantului. Este deschis oricui interesat de psihologia fenomenologică, de munca cu constelații spirituală, de cunoașterea teoretică și practică a diferitelor nivele de conștiență, de cunoașterea de sine. Poate completă munca consilierilor de dezvoltare personală, a psihologilor și a diferiților terapeuți, pentru care abordarea în stil „vechi” nu mai este viabil sau nu mai este suficient, și care doresc să crească mai departe în direcția muncii fenomenologice.